"Nincs jó vagy rossz mozdulat, csak igaz van, vagy hamis. ​ÉletTáncod magad járod!" - Semsei Angelika

21 napos LEMangURIA kihívás az Egészségért és Egyensúlyért

15. nap

Gyökerektől a lombokig

Előkészítés:

Azt gondolom, hogy ezekben az az időkben nagyon fontos, hogy tudjunk táplálkozni a gyökereinkből: átáramoltatni magunkon az energiát, a biztos talajt, az őseink tudását. Táplálni magunkat (!), ahogy a fa is teszi, majd tovább áramoltatni az ágakba, a kinyílásba, a virágokba, a kreativitásba és a gyümölcseinkbe (ahol a gyermekeink is ott vannak): ahogy az élet is megtalálja a maga útját a tavaszi fagyok között is.

Ha teheted, mozdulj a szabadban. Ha nem, akkor se ess kétségbe: tárd ki az ablakot, engedd be a friss levegőt, a napfényt!
Hogy felkészítsd a tested is, dörzsöld végig a kezeidet, lábaidat, testedet, fejedet, ahol csak eléred. Ezzel beindítod a vérkeringést, felébreszted a kis sejtecskéidet, és felszabadítod az energiapályákat.
Választhatod ehelyett azt is, hogy jó alaposan végigrázod magad. Ne hagyd ki a fejed sem! ;)
Mindkettőt látni fogod a videón.

Feladat leírás!

Állj kicsit csendben, lehunyt szemmel. Gondolatban nyisd meg a talpadon egy kis kaput, és engedd, hogy apró szálacskák, gyökerek induljanak a Föld felé. Majd a gyökereken át elindul felfelé az élet áramlása, fel, egészen a fejed búbjáig, ki a hajszálakba, és még tovább, ahogy az ágak, a levelek törekednek az Égbe! S ugyanígy a karjaidon át az ujjakba, a tenyerekbe, és ki a Térbe! Játssz a szálakkal, érezd a felfele áramlást, s ki tudja, hátha az Égből is megindul rajtad keresztül, általad a Föld felé... ;)
Nem baj, ha nem látsz képeket. A szándékod beindítja a folyamatokat, még ha esetleg most nem is érzed.
Táncolj, ameddig jólesik. Akár több zenén át. Majd mielőtt abbahagynád, csendesedj le újra, és engedd, hogy figyelmed magadon időzzön. Engedd, hogy folytatódjon az áramlás a testedben, amíg csak szükséged van rá, s emlékezz, bármikor lehetőséged van megnyitni a kapukat. Ez nem függ tértől és időtől.
S én végül most azt kérem, hogy légy hálás, leginkább MAGADNAK, hogy gondozod a tested-lelked kertjét, ahogy csinálod ezeket a feladatokat! KÖSZÖNÖM!!

Tanító:
Horváth Csilla
Veszprém

Vissza a 21 napos kihívás oldalára


Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első körben értesülj a legfrissebb eseményeinkről