LEMangURIA® Tudatos Tánc a Jelenlét Művészete

LEMangURIA® ... "felfedező Út, érzelmek és mozdulatok áramlása. Nyelve van. Mindenkihez szól szavak nélkül. Tükörként mutatja önvalód"...  

ÉletTánc

LEMangURIA Tudatos Tánc a Jelenlét Művészete

Térolvasás, Tudatosság, Mozgásmeditáció, Lélektánc, Szabad tánc, Improvizáció, Testtudatosság, 
​Önkifejezés, Alkotás, Flow élmény, Ön és Életismeret

Mi történik a LEMangURIA® foglalkozáson?

A táncimprovizáció során a táncos érzékszervei egyazon pillanatban, egyszerre nyílnak ki a tér érzékelésére, a vizuális tartalmakra, a hangokra, a kapcsolódások által kialakuló tapintó érzékelésre, saját testének és tácos társai mozgásának, testének érzékelésére. A folyamatot átélve tapasztalatot kapunk a jelenlévő pillanatnyilag ránk ható közvetlen valóságra, melyben minden mozgásban van.

Létrejön a test, az érzékelés, érzések, a figyelem tudatos kapcsolódása, és e flow állapot átélése adja a táncos örömét, dinamizmusát, mozdulatának átadó, teremtő erejét. A felismerő, a letisztult jelenlét élményének állapotában van. 

A navigátor ösztönöz, hogy mozdulj minél színesebben, engedd el a sémáid, beidegződéseid, figyeld meg és szabadítsd fel a mozdulataid, ismerd meg tested nyelvezetét. Fedezd újra fel színesen egyedi egyéniségedet, kreativitásodat, saját irányaid, ritmusokat, a mozgás által felszabaduló öröm érzését, cselekvő erőd, intuíciód által mozgatott figyelmed kapcsolatát improvizatív táncos mozdulataiddal. 

Gondolati formánk a mozdulat, önkifejező nyelvünk a tánc. 


A LEMangURIA® mozdulatművészeti szemlélet újszerű és innovatív szerkezetének köszönhetően a jövő ismeretszerzési, átadási módszereinek alapját kutatja, formálja. Az embert holisztikus lényként tiszteli, aki az univerzum, a létfolyam, a természet, tudattal megáldott formációja, alkotója, végrehajtója. Része az élet ritmusának, a természet lélegzetének, a világegyetem intelligenciájának. E szemlélet által megérthetjük, teljesebb képet kaphatunk a világunk és önmagunk működéséről, választásainkban rejlő mintáinkról, és azokról a csapdákról és az ezekből kivezető utakról, melyek a mindennapjainkat, és akár társadalmi kötelékeinket, és történelmünket is formálják.  

Létrehívója Semsei Angelika humánfejlesztő szakember, író, és táncrekreátor. Személyes tudásának, a magyar népi műveltséghez kapcsolódó emlékek kutatásának, és különböző civilizációs, kulturális jelenségek, a tánc szakralitása és a spiritualitás közötti kapcsolat felismerésének, kutatásának eredményeképpen született meg a LEMangURIA szemlélet és módszer.   

Hogyan tudsz foglalkozásvezető navigátor lenni?

Foglalkozásvezetői képzés indul 2022. őszén  

Felvételi nap 2022. szeptember 09-én, Budapest, XII. ker. Szarvas Gábor út 58-60., 15.30-17.00 óra

Első foglalkozásvezető képző hétvége szeptember 24-25. További időpontok közös egyeztetéssel.

Jelentkezéssel kapcsolatos érdeklődés: lemanguria@gmail.com e-mail címen.


Közösségi Színtereink?

-táncterek, - elvonulások, - fesztiválok, - kultúrális rendezvények, - szakmai előadások, rendezvényekEz a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.