21 napos LEMangURIA kihívás az Egészségért és Egyensúlyért​

10. nap

Akadályokban is szabadság

A 21 napos LEMangURIA kihívás 10. napján egy kis elmélkedésre invitállak. Összpontosítsunk olyan életeseményeinkre, amikor megjelent egy helyzet, egy olyan szituáció, ami kibillentett bennünket a balanszunkból.

Gyakran e jelenség mögött az áll, hogy már alapjáraton sem vagyunk egyensúlyban, s ennek nem is vagyunk tudatában. Az évek és a kondicionálódásunk folytán felveszünk egy (vagy több) álarcot és egy idő után már azonosulunk is vele. Gyakorlatilag életünk nagy részét performanszban éljük, környezetünket is szép lassan úgy alakítjuk, hogy legyen megfelelő nézőközönség, aki tapsol, akik bíztat, kvázi, aki elfogad.


De mi van akkor, ha egyszer csak elfárad a Viselő az álarc mögött?
És egyáltalán, miért fárad el? Nos, sok válasz lehet erre.
Az egyik közülük az, hogy nem képes a Viselő tovább létezni a saját maga által kreált beszűkített “térben”.


Arra bíztatlak, hogy kezd el megfigyelni a “maszkjaidat”, ezeket a szűk álruhákat, amiben nyomorog a Lényed. Amint felismersz egy-egy ilyen felesleges réteget magadon, ráébredsz, mekkora ólmos láncokkal köti le az energiáid. Pontosan tudni fogod, hogy többé már nincs szükséged rá és egyszerűen csak megválsz tőle.


Miben segít a tánc?

Ahogy elkezdesz mozdulni, máris érzékelheted azt a bizonyos “performanszt”, amit fentebb említettem. Nem baj, táncolj csak tovább és figyelj! Az elmén túli Lényed pontosan tudja, mire vagy képes és a mozdulataid útján meg is mutatja azokat. Folyamatos gyakorlással belekerülsz a cselekvő Megfigyelő állapotába, ami hatására többé már nem kifelé viselkedsz, s nem akadályként, feladatként (stb), hanem lehetőségként éled meg az eléd táruló történéseket.

2-3 perc risza nem oldja meg a problémáid - nyilván -, de hozzásegít, hogy egy időre kibújj azokból a szűkre méretezett gúnyákból..., és új nézőpontokból láthass magadra, az elmédre, az eddigi berögzült álláspontjaidra.


Ne vedd túl komolyan magad, szenvedtél már eleget, most próbálj ki valami mást!

Összeállítottam egy Spotify track listet, amiben megtalálod többek között a videó zenéit is: KATT IDE


Táncolj és létezz szabadon!


Tanító:
Szalai Judit

Foglalkozások:

Budapesten és Szigetszentmiklóson

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!